Itselläni on vasta 1 hyttysenpurema, mutta lapsella on niitä about 10. Hänen touhukas työmiehen hymynsä paistaa kalvakkaana ja herkullisena kulinaristihyttysten silmään ja ei kun syömään. On se ainakin luomua, jos ei muuta.

Itse olen perinteisesti luottanut hyttysissä siedätykseen, mieheltä varastettuihin allergialääkkeisiin ja raapimiseen. Venäjällä hirvitti, kun hyttyset olivat isoja kuin lentävät ponit, mutta siihen niiden yty riittikin. Puremasta ei tullut edes pikkuista fritsua. Säälittäviä pullistelijoita. Mitä suurempi hyttynen sitä pienemmät... No joo.

 

Jyväskylän arkistopäivillä kuluneella viikolla jaettiin businesskustomoituja kärpäslätkiä. Myös hyttysmyrkyt ovat perinteisesti tehokas tapa päästä eroon hyttysistä ja kavereista (ainakin se, mitä minulla oli 20 vuotta sitten riparilla) ja jos niitä oikein kovasti käyttää, voi saada mielenkiintoisia jälkeläisiä. Mutta tosi kova hyttysvastarintataistelija ostaa ötökkäloukuttimen, joka suhtautuu kärpäspaperiin kuten muistitikku lerppuun. Kiinnitin nimittäin huomiota Bauhausissa omituiseen painepesurin ja ruohonleikkurin säädyttömän lemmen tuloksen näköiseen mikämikävermeeseen, joka paljastui Mosquito Magnetiksi.

 

Se lupaa kerätä inisevät tuholaiset (lasketaanko eskariuhmaa kipuilevat pikkujätkät tähän?) ties kuinka monen tuhannen neliön saralta säiliöön. Ja katso, ei enää hyttysperäisiä vaivoja. Hinta on vaatimattomat n. 1000 euroa, mistä voisi olettaa, että kerättyään tarpeeksi monta ötökkää säiliöihinsä, niistä jalostetaan timantti. Ehkä 54 neliön läntti ei kaipaa ihan tuollaista tuholaista.  Varmaa olisi ainakin, että jos tuo pihalla olisi, koko kesän soisi päässä "tättädä täädä täädä Ghostbusters!