Tuli noutaja tähtisilmille ja täsmätrombi narsissille. Eli  ensimmäiset takaiskut plakkarissa! Ruukkuun sullomani "3 kpl 10 eurolla" tähtisilmät eivät olleetkaan niin "koleita" kuin mitä olin antanut itselleni kertoa. Niitä koeteltiin lumirakeilla, sateella ja pikkupakkasella - vähempikin saa flooran luovuttamaan. Otin ruumiista kuvia kunnon C.S.I-tyyliin. Tästä se alkaa, Ainon puutarhan oma rotten-sivusto. Warning, graphic images.

 

Sitten minulla on jännittävä täsmätrombi pihalla (tai sitten naapurissa on narsisseja vaaniva vegaanikissa), joka tykkää leikkiä kanssani. Ensin laitan narsissipurkin terassille. Kohtsillään se on se makaa kumollaan. Sitten nostan sen taas. Ja eiköhän se kohta turvi taas itsensä maahan. Tätä jatkuu 5-6 kertaa ennen kuin tajuan, että minähän voin vaihtaa sen paikkaa. Nyt odotan jännityksellä, pysyykö se tolpillaan, vai onko se taas kuvan osottamalla tavalla, kun tulen kotiin. Harkitsen nettikameran virittämistä kyseisen narsissin kohdalle.

Elämme jännittäviä aikoja. Pikkulinnut ainakin. Niillä on kailotuksesta päätellen tasan yksi asia mielessä ja sitä ne eivät totisesti peittele.