Vielä viimeiset päntän äijät hiihtävät joella ja perikunnat odottavat anovasti, josko se pappa nyt menisi lopullisesti jäästä läpi. Mutta "kesti se jää eilenkin" ja pappa tulee taas kotiin. Tämä on kuitenkin varma kevään merkki ja kevät tarkoittaa KUKKASIA. Ja puutarhahommia. En jaksa välittää masentavista kinoksista tai jäästä. Joten, auto kohti Kodin Terraa ja Plantagenia.

 

Meillä oli parvekkeella sellainen kuvottava englantilaistyylinen kokolattiamattoviritelmä, joka heitettiin roskiin senkin uhalla, että siinä meni komeat lääketieteelliset homeinnovaatiot saman tien. Mies sitten otti ja mittaili, suunnitteli ja vähän aikaa ajatteli ja tuli luokseni speksien kanssa, että tämmöiset puulaatat tarttis ostaa, nyt menoks. Mikä minä olen menemään diplomi-insinöörin ja hänen ideansa väliin. Kodin Terrassa Tuusulan-skutassa sitten metsästettiin oikeita puulaattoja ja muutaman varashälyttimen ja lainapeitteen takaa ne löytyivät (ai kuinka niin me ollaan edessä sesonkia). Meidän Pieni mutta Ekologinen Automme Prius oli pakattu niin, että olimme onnellisia, että poliisin määrärahoja on supistettu merkittävästi.

Tahdon tässä vielä häveten tunnustaa, että noiden puuhässäköiden takana oli yksi lapsi.

Että jos joku kiroili sitä hidasta harmaanrapaista Toyotaa Tuusulantiellä, joka tupeksi edellä, me olemme syyllisiä. Koetimme välttää äkkijarrutuksia ja perheenjäsenten dekapiaatioita.

Kotona sitten puulaatat muuttivat parvekkeelle. Ei auta muuta kuin katsoa ihaillen sitä fiksumpaa meistä ja todeta, että on se saamarin näppärä. Lapsityövoimakin osallistui, mutta siitä huolimatta tuo on aika hyvän näköinen.

Minä taas olin monen kuukauden tauon jälkeen imuroinut. No, sitten laitoin kukkasia sisällä parvekelaatikkoon ja yhteen roikkuamppeliin (what ever). Sitten imuroin uudestaan. Vinkki: JOS imuroit ja tuhtaat 50 litran multasäkin kanssa samana päivänä, hoida ensin multa-asiat kuntoon ja sitten vasta imuroit. Muuten imuroit kahteen kertaan. Kuva ei valitettavasti anna kattavaa kuvaa aiheuttamastani sotkusta.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Keskelle hankien korkeiden nietosten on pystytetty kukkasia. Tästä se kevät tulee. Saatana vaikka väkisin.